Marknadsföring sociala medier.

Bakgrund:

Jag som företagare ska öppna upp en butik i teorin och på något sätt få denna att bli väldigt attraktiv på marknaden med enkla medel. Min marknadsföring kommer enbart ske via de sociala medier som finns då det är det enklaste och billigaste sättet att få ut information.

Syfte:

Syftet med detta projekt är att få en inblick i hur det är att starta upp en butik på egenhand. Att inse att det inte bara är att göra utan att det krävs tid och engagemang till 100 % varje dag. Utan mål och syfte så kommer det aldrig att gå.

Metod:

Jag har läst på om sociala medier och tagit med de kunskaper jag fått från Tanja som vi haft föreläsningar med på Aspero kompetens där jag studerar till Internationellt butiksledarskap. Jag har också rådfrågat personer på webbdesignföretag och kollat på de stora bolagen hur de marknadsför sig via de sociala medierna och försökt kopiera detta på mitt eget vis.

Rapport del:

Under veckan som gått har jag studerat de sociala medierna. Jag har sedan tidigare beslut bestämt mig för att jag ska marknadsföra mig genom de sociala medier som finns som Facebook, vimeo och hemsida. Twitter tycker jag att vi i Sverige inte behärskar ännu på samma sätt som facebook så jag har valt att välja de främsta.

Facebook är fantastiskt, så enkelt att starta upp en företags sida som man kan uppdatera genom ens telefon eller snabbt gå in och göra det på datorn. Detta är helt klart framtiden för företag som inte har så stort kapital och tiden att lägga på att ta kontakt med tidningar för att få publicera deras produkter i en tidning som dagen där på är bortglömd. Genom facebook så blir kunderna dagligen påminda om butiken. Kunden kommer få uppdateringar som sms på telefonen. Varje gång de går in på facebook kommer de se det senaste från butiken om personalen och chefen är bra på att uppdatera facebook statusen så det blir intressant att följa. För det är just det de handlar om på de sociala forumen att följa det man tycker är intressant.

Det som är det bästa med sociala medier är att det är gratis. Inget kostar och det är så enkelt att använda. Detta är helt fantastiskt och något som jag kommer att använda mig av på edge

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s